Доставки пон-пет: 9 - 21ч. Съб и нед.: 10 - 21ч. Поръчки до 18:50 ч. могат да се доставят в същия ден. Безплатна доставка над 50 лв. Минимална стойност на поръчка 30 лв. Доставка 5 лв.

Категории
Close
Хармоника Сирене Краве Био 400г бр.

Хармоника Сирене Краве Био 400г

Продуктов код: 019413
icon
12,49 лв. за бр.

7 налични

-
+
бр.

Сиренето се прави с прецизност и чистота, с натурално прясно пълномаслено мляко и без да му се отнемат каквито и да било съставки. Така то придобива специфичен вкус, който зависи не само от продължителността на зреене, но и от това в кой сезон е доено млякото, тъй като пашата на животните е различна през годината. Добрата хигиена на доене също е от значение, тъй като това гарантира запазване на чистия аромат на млякото.

Използват се традиционните български култури Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus за закваската, а това му добавя и пробиотични свойства.

Как се прави

През пролетта и лятото (април-септември) цветята и билките, които основно съставят менюто на нашите крави, започват да цъфтят по пасищата на Балкана. Естествените багри в прясната растителност правят млякото по-жълто, което се отразява и на цвета на сиренето. Ароматът на тревите пък придава деликатен аромат на планински ливади.

Есенно-зимният период (октомври-март) е сезонът, в който животните се дохранват в обора с хубава, богата храна. Вследствие на това маслеността на млякото се повишава, а оттам и вкусът става по-плътен, а консистенциятя – по-мека и кремообразна Сиренето мени и цвета си – за разлика от лятното, сега то е по-светло, тъй като багрите в зимната храна не са в такова изобилие.

Пастьоризацията на млякото е при температура 68-72°C.

Хранителни стойности за 100g
Енергийна стойност 262 kcal / 1088 kJ
Мазнини 24g
Въглехидрати 3,4g
Белтъци 14,9g
Сол 2,2g

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.