Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Поръчки до 18:50 ч. могат да се доставят в същия ден. Безплатна доставка при поръчки над 50 лв. Минимална стойност на поръчка 30 лв. Цена на доставка 5 лв.

Категории
Close
Риба Меч Филе Сейшели кг кг.

Риба Меч Филе Сейшели кг

Продуктов код: 43586

Рибата меч (Xiphias gladius) е хищна риба от разред Бодлоперки (Perciformes). Горната челюст е силно източена, мечовидна, около една трета от дължината на тялото. Разпространена е в Атлантическия, Тихия и Индийския океан, както и в Средиземно море. В Черно море се среща рядко. Хайверът ѝ е плаващ. Рибата меч е обект на риболов.

Тялото на тази едра хищна риба достига до 4,5m дължина и до 650кг тегло. Рибата меч има източена, торпедовидна форма и дълги плавници. Откъм гръбната си страна тя е черно-синя до тъмнокафява на цвят, а страните и коремът ѝ са сребристобели. Може да плува със скорост до 97км/ч. Тя е отлично приспособена за хищен начин на живот.

Името си рибата дължи на мечовидния израстък, който представлява силно източената и заострена горна челюст. Мечът на рибата е оръжието, с което тя най-често добива плячката си. Възрастните мечоносци нямат зъби. Те се хранят главно с главоноги мекотели, но видове като скумрия, херинга, лефер, сребърен хек, имат голям дял в диетата на рибата меч.

Обратно на общоприетото схващане, „меч“ не се използва като копие, а с цел нараняване на плячката за по-лесен улов.

Рибата меч се среща обикновено в открито море, далеч от бреговете. Най-често плува близо или на повърхността, но по стомашното съдържание се съди, че може да се гмурка до 650м. Тя често извършва далечни миграции, следвайки стадата риби, с които се храни. Смята се, че използва меча си, за да разсича по-едрата плячка, а по-дребната поглъща цяла. След като убие няколко риби, тя започва да ги поглъща.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.