Доставки всеки ден от 9:00 до 21:00 ч. Поръчки до 18:50 ч. могат да се доставят в същия ден. Безплатна доставка при поръчки над 50 лв. Минимална стойност на поръчка 30 лв. Цена на доставка 5 лв.

Категории
Close
Ла фльор Пенен Червено вино Гран крю Мерло&Каберне Фран 750мл бр.

Ла фльор Пенен Червено вино Гран крю Мерло&Каберне Фран 750мл

Продуктов код: 042952
49,49 лв. за бр.

3 налични

-
+
бр.
Добави в списък
Добави в списък

Безспорната звезда в селекцията на Шато Пенен е „Ла Фльор Пенен“ Гран Крю. Средната възраст на лозята е между 35 и 70 години. Лозята са терасовидни и с идеално южно изложение. Почвите са песъчливо-глинести, с хубав дренаж и наклон. Да чуем описанието на Френското списание „Льо Поен“: „Аромати на черни плодове, на черен бъз, сочни, но структурирани танини, загладени от дъба, който е перфектно интегриран, вино което притежава много финес. Красота в бутилка!“

Цвят: Рубинено-червено на цвят.

Аромат: Топящи се аромати на сладка ванилия в червен плод.

Вкус: Фино, елегантно, мощно и впечатляващо вино.

Отлежаване: 12 месеца в дъб. Една трета от виното отлежава в бъчви от 500 литра, с цел да се запази плода и да се ограничи проникването на въздух. Остатъкът отлежава в традиционни бордолезки барици от 225 литра. През цялото време вината отлежават с утайките.

Температура на сервиране: 16°

Съчетание с храна: Безкрайни възможности за фина гастрономия на базата на червени меса. Подходящо за сухи изтънчени сирена.

Потенциал на съхранение: Вино с бавна еволюция и голям потенциал до 30 години и повече.

Регистрирай се,

създай твоят нов акаунт

Вашите лични данни ще бъдат използвани, за да завършим поръчката Ви, за да Ви помогнем да използвате сайта ни по най-добрия начин за Вас и по други причини описани в нашата политика на поверителност.

Забравих си паролата

Изгубена парола? Въведете Вашето потребителско име или имейл адрес. Ще получите на имейла препратка за възстановяване на паролата.